Hae
Pyydä tarjous
Kenttä on pakollinen.
Kenttä on pakollinen.
Kenttä on pakollinen.
Kenttä on pakollinen.
Kenttä on pakollinen.
Kenttä on pakollinen.

Vaahtolasi

Katso myynnin yhteystiedot tai Soita myyntiin

Eko-Expert myy Foamit-vaahtolasimursketta (jäljempänä myös Foamit) puhallettuna, kipattuna sekä tärylevyllä tiivistettynä. Tuote luetaan kevytkiviaineksiin. Se on ympäristöystävällinen eriste- ja kevennemateriaali, joka valmistetaan puhdistetusta kierrätyslasista. Aines näyttää tavalliselta murskeelta, mutta on huomattavasti kevyempää.

Valmistustekniikasta johtuen vaahtolasi ei sisällä orgaanisia aineita ja on lisäksi palamatonta. Siitä ei haihdu tai liukene haitallisia aineita tavanomaisissa käyttökohteissa eikä se aiheuta merkittävää pohjaveden pilaantumisriskiä.

Talorakentaminen

Riittävä kantavuus ja rakeen murtopintaisuus tekevät vaahtolasin käytön helpoksi. Sitä voidaan käyttää kaikissa perustamistavoissa, sisäpuolisissa täytöissä, routasuojauksissa, kattorakenteissa, pihakansissa ja taustatäytöissä.

Alapohjarakenteet

Tuote sopii rakennusten lämpö- ja routaeristeeksi sekä perustusten kevennystäytteeksi. Lämmöneristävyydeltään Foamit-murskekerros vastaa parhaimmillaan neljä kertaa paksumpaa hiekkakerrosta.

Matalaperustuksissa Foamitia käytetään lämmöneristeenä ja routasuojauksena, kevennysrakenteena ja sisäpuolisena täyttönä. Ryömintätilan pohjalla karkealla Foamit-murskekerroksella vähennetään maaperästä tulevaa kosteutta ja varsinkin alkukesällä tapahtuvaa kosteuden kondensoitumista.

Ulkopuolisessa täytössä tuote toimii samalla routaeristeenä ja kellariseinän lisälämmöneristeenä estämässä maanlämpenemistä sekä salaojituskerroksena. Maanpaine on murto-osa verrattuna perinteiseen soratäyttöön.

Välipohjarakenteet

Eri paksuisissa välipohjatäytöissä Foamitia voidaan käyttää täytemateriaalina. Sen keveys tekee siitä helposti käsiteltävän ja rakeiden murtopintaisen muodon ansiosta täytön päällä pystyy heti liikkumaan ja tiivistyksen jälkeen laatan valu on helppoa.

Lattiakallistuksissa ja -täytöissä Foamitia käytetään tasaustäyttönä. Raemuotonsa ansiosta myös kallistusten muotoilu onnistuu hyvin. Ohuita täyttöjä varten Foamitia on saatavissa pienemmällä raekoolla.

Saneerauskohteissa välipohjien vanha, usein orgaanista materiaalia sisältävä täyte voidaan korvata Foamitilla. Se on palamaton eikä sisällä mitään orgaanisia eikä korrosoivia ainesosia, eli täytön sisään jääviä metalliosia ei tarvitse erikseen suojata.

Piha- ja infrarakentaminen

Foamitilla voidaan tehdä kaikki alemmat rakennekerrokset, minkä päälle tehdään kantava kerros sekä kulutuskerros hyödyntämällä samassa rakenteessa sekä keveys, lämmöneristävyys että kantavuus, jolloin rakentamiskustannuksissa säästetään merkittävästi. Tuotetta käytetään maarakentamisessa mm. kevennysrakenteissa ja routasuojauksissa.

Foamitin pienen tilavuuspainon ja suuren kitkakulman ansiosta voidaan rakenteiden kuormituksia vähentää merkittävästi tukimuureissa ja taustatäytöissä. Maanpaine on murto-osa verrattuna perinteiseen soratäyttöön.

Foamitin keveyden ansioista pitkätkään etäisyydet eivät nosta kuljetuskustannuksia merkittävästi. Yhdellä kerralla voidaan parhaimmillaan toimittaa yli kuusinkertainen määrä vaahtolasimursketta verrattuna tavalliseen sorarekkatoimitukseen.

Katso myös kokonaisvaltaiset alapohjaremontit täältä:

Alapohjaremontit

"Eko-Expert on hoitanut asiat hyvin. Toimitus onnistui hienosti, oli ajallaan ja henkilökunta ammattitaitoista. Laskut olivat myös sovittuja. Voin suositella Eko-Expertiä."

Markus MyllymäkiRakennuskartio Oy

"Haluamme kiittää erinomaisesti sujuneesta urakasta ja mahtavasta asenteesta, jolla työt tehtiin. On hienoa nähdä ihmisiä, jotka tekevät työnsä hymyssä suin. Suosittelemme teitä ehdottomasti myös muille."

Hanna ja Pertti Immonen

"Kaikki meni hyvin. Aikataulu piti ja hinta piti kutinsa. Kaverit saa kiinni, kun tarvitsee. Tarjouksen saa melko pian. Jos ollaan päästy kauppoihin, hinta on pitänyt hyvin."

Ari KatajalaKattotutka

"Sen perusteella, mitä mä olin mukana, niin voi sanoa, että hyvin meni Eko-Expertin kanssa Leca-soran ja puhallusvillan kanssa"

Juha NieminenHartela

"Yhteistyö on sujunut mainiosti. Palvelu on ollut hyvää ja ammattimaista. Aikataulut ovat pitäneet ja tuote on ollut sovitun mukaista."

Pasi HamunenRakennuskartio Oy

"Hommat ovat menneet ok.
Ei ole ollut suurempia ongelmia."

Kari KeränenSkanska

"Ollaan oltu tyytyväisiä Eko-Expertin toimintaan. Ei mitään huomautettavaa. Oma-aloitteisesti pojat ovat puhaltaneet aina. Hyvin on mennyt."

Mikko LehikoinenUudenmaan Rakennuspalvelu

"Olen tehnyt Eko-Expertin kanssa töitä pitkään ja hyvin on mennyt.
Kaikki on mennyt erittäin hyvin 5-6 v."

Veijo TurkiaRakennuspartio Oy

"Kaikki meni ihan kuin sovittu. Olen tehnyt useita hankkeita heidän kanssaan. Todennäköisesti tulee myös tähän nykyiseen kohteeseen heiltä villaa."

Juha KarhuUudenmaan Mestari-Rakentajat Oy

"Olen käyttänyt useasti, tilannut villaa.
Aivan loistavasti on yhteistyö pelannut. Hyvin on mennyt."

Mika RautioRealco

"Ihan hyvin meni kaikki.
Hyvin onnistui. Kaikki ok."

Vesa RantanenTurun Teollisuuden Rakentajat Oy

"Meillä on täällä työmaalla 12 erillis-/paritaloa. Kaikkien yläpohjaan tehtiin Eko-Expertin puhallusvillalla eristys. Kaikki meni suunnitelmien mukaan hyvin."

Mika PeltonenHausia Oy

"Hommat ovat menneet hyvin, ei mitään moittimista. Yhdyshenkilö ja Eko-Expert ovat hoitaneet asiansa hyvin."

Matti OrelaJärvenpään Isännöintipalvelu Oy

"Eko-Expert on hoitanut hommansa aina hyvin."

Hannu LaurentoRakennus Oy Wareco