Hae

Puhallusvillan ominaisuudet

Katso myynnin yhteystiedot tai Soita myyntiin

Puhallusvillojen paloluokat

Puhallusvillojen paloluokat vaihtelevat materiaalien mukaan. Esimerkiksi lasi- ja kivipuhallusvillat ovat palamattomia ja kuuluvat siten paloluokkaan A1. Puukuituvilla eli selluvilla valmistetaan kierrätettävästä puukuiduista eli lähinnä sanomalehtipaperista, joten se on palavaa. Paperimassaan kuitenkin lisätään boorikemikaaleja, minkä avulla palamista voidaan hidastaa kyteväksi. Boorikemikaalien avulla myös homehtumista voidaan hidastaa. Selluvillan kytemisnopeus on noin 1-2 mm minuutissa.

Puhallusvillan ääneneristyskyky

Puhallusvilla on ääneneristyskyvyltään suunnilleen samaa luokkaa kuin levymäinen mineraalivilla.

Kosteuden sitoutuminen

Mineraalivilloihin verrattuna selluvilla kerää ilmasta kostetutta moninkertaisen määrän. Jos villoihin pääsee vettä, selluvilla imee sitä jopa kymmenkertaisia määriä mineraalivilloihin verrattuna. Kuivumiskykyisissä rakenteissa, kuten seinissä ja yläpohjissa, puhallusvillan kuivuminen tapahtuu lämpövirran suuntaan, seinärakenteissa kuivuminen tapahtuu ylöspäin.

Kuivumisaika riippuu siitä kuinka paljon villaan on sitoutunut vettä. Puukuituvilla menettää kastuessaan paksuutta eikä paksuus palaudu villan kuivuessa. Mineraalivilloissa kastuminen ei yleensä vaikuta niiden paksuuteen. Kuivuttuaan kaikki villat toimivat paksuuttaan vastaavalla U-arvolla. U-arvo eli lämmönläpäisykerroin kuvaa eri rakennusosien lämmöneristyskykyä. Mitä pienempi U-luku on, sitä parempi lämmöneristyskyky on.

Puhallusvillojen tiheys vaihtelee materiaaleittain, lasivilla on keveintä ja kivivilla raskainta. Tiheyteen vaikuttavat muun muassa asennuskoneen säädöt, villan puhaltaminen ja puhallettavan kohteen ominaisuudet.

Miksi puhallusvilla Eko-Expertiltä?

  • Tehokkaat puhalluskoneet
  • Suuri puhalluskapasiteetti
  • Nykyaikainen ja edistyksellinen kalusto
  • Ammattitaitoiset puhaltajat
  • Pitävät aikataulut
  • Pitkät puhallusmatkat, pysty- ja vaakasuunnassa
  • Kaikki puhallusvillatyypit
  • Myös "avaimet käteen" -ratkaisut
  • Työlle 2 vuoden takuu
  • Kotitalousvähennys hyödynnettävissä

"Eko-Expert on hoitanut asiat hyvin. Toimitus onnistui hienosti, oli ajallaan ja henkilökunta ammattitaitoista. Laskut olivat myös sovittuja. Voin suositella Eko-Expertiä."

Markus MyllymäkiRakennuskartio Oy

"Haluamme kiittää erinomaisesti sujuneesta urakasta ja mahtavasta asenteesta, jolla työt tehtiin. On hienoa nähdä ihmisiä, jotka tekevät työnsä hymyssä suin. Suosittelemme teitä ehdottomasti myös muille."

Hanna ja Pertti Immonen

"Kaikki meni hyvin. Aikataulu piti ja hinta piti kutinsa. Kaverit saa kiinni, kun tarvitsee. Tarjouksen saa melko pian. Jos ollaan päästy kauppoihin, hinta on pitänyt hyvin."

Ari KatajalaKattotutka

"Sen perusteella, mitä mä olin mukana, niin voi sanoa, että hyvin meni Eko-Expertin kanssa Leca-soran ja puhallusvillan kanssa"

Juha NieminenHartela

"Yhteistyö on sujunut mainiosti. Palvelu on ollut hyvää ja ammattimaista. Aikataulut ovat pitäneet ja tuote on ollut sovitun mukaista."

Pasi HamunenRakennuskartio Oy

"Hommat ovat menneet ok.
Ei ole ollut suurempia ongelmia."

Kari KeränenSkanska

"Ollaan oltu tyytyväisiä Eko-Expertin toimintaan. Ei mitään huomautettavaa. Oma-aloitteisesti pojat ovat puhaltaneet aina. Hyvin on mennyt."

Mikko LehikoinenUudenmaan Rakennuspalvelu

"Olen tehnyt Eko-Expertin kanssa töitä pitkään ja hyvin on mennyt.
Kaikki on mennyt erittäin hyvin 5-6 v."

Veijo TurkiaRakennuspartio Oy

"Kaikki meni ihan kuin sovittu. Olen tehnyt useita hankkeita heidän kanssaan. Todennäköisesti tulee myös tähän nykyiseen kohteeseen heiltä villaa."

Juha KarhuUudenmaan Mestari-Rakentajat Oy

"Olen käyttänyt useasti, tilannut villaa.
Aivan loistavasti on yhteistyö pelannut. Hyvin on mennyt."

Mika RautioRealco

"Ihan hyvin meni kaikki.
Hyvin onnistui. Kaikki ok."

Vesa RantanenTurun Teollisuuden Rakentajat Oy

"Meillä on täällä työmaalla 12 erillis-/paritaloa. Kaikkien yläpohjaan tehtiin Eko-Expertin puhallusvillalla eristys. Kaikki meni suunnitelmien mukaan hyvin."

Mika PeltonenHausia Oy

"Hommat ovat menneet hyvin, ei mitään moittimista. Yhdyshenkilö ja Eko-Expert ovat hoitaneet asiansa hyvin."

Matti OrelaJärvenpään Isännöintipalvelu Oy

"Eko-Expert on hoitanut hommansa aina hyvin."

Hannu LaurentoRakennus Oy Wareco