Hae

Puhallusvillan injektointi

Katso myynnin yhteystiedot tai Soita myyntiin

Injektointi on suulakepuhallusta rakenteen sisään sitä purkamatta. Tyypillisiä paikkoja ovat vanhojen talojen ulkoseinien yläosat ja patterien aluset sekä alakerran lattia, etenkin ulkoseinien lähellä.

1950-luvun loppuun asti eristeet olivat sahanpurua, kutterilastua, sammalta, turvetta, hiekkaa ja muuta luonnosta kerättyä. Purua tavataan jossain määrin vielä 60-luvunkin taloissa. Sahanpuru on painunut näissä paikoissa yli 60 vuoden aikana, jättäen ilmarakoja, joista kylmyys pääsee asuntoon. Lattian alle johtuu kylmää ulkoilmaa ulkoseinistä, mikä jäähdyttää koko lattian ja saa aikaan vedon tunteen. Lämpökuvauksella nämä alueet on helppo todeta, mutta ne huomataan jo selvästi asumisessa.

Menetelmämme on porata ongelmakohtiin pieniä reikiä, joista tilaa pääsee tutkimaan kaapelikameralla. Sen avulla saadaan selville eristeiden todellinen tilanne ja täytettävän tilan koko. Tyhjät alueet täytetään puhaltamalla selluvillaa reiän kokoisella suulakkeella.

Lattian kohdalla riittää, että poraus ja puhallus tehdään vain ulkoseinien tuntumaan kuhunkin koolausväliin, joihin rakennetaan ”puhallusvillamuuri” estämään kylmyyden pääsy lattian alle. Reiät peitetään tiiveillä korkeilla.

Lattiaan voidaan puhaltaa villaa myös alapuolelta käsin tuulettuvasta alapohjasta, mikäli työskentelytilaa on tarpeeksi. Näitä eristyksiä tehdään sekä kotelo- että injektointipuhalluksina. Rossipohjan lisäeristys auttaa, mikäli alkuperäinen eristetila on kokonaan täynnä ja lattian ilma- ja tuulitiiveys on hyvä.

Ulkoseinissä vastaava työ tapahtuu niiden yläosien koolausväleissä sekä patterien alle koolausväleihin, joissa puru on painunut ja siten kylmä ei pääse enää läpi ja painavempana ilmana laskeutumaan alemmas.

Injektoinnilla voidaan siis välttyä koko eristeidenvaihdolta, seinien ja lattioiden purkutöiltä sekä uusien rakentamiselta tilalle.

Seinät voidaan toki myös sahata alaosistaan auki, pudottaa ja suurtehoimuroida purut pois ja lopuksi puhaltaa selluvillaa yläpuolelta tai rasiaporareijistä, mikäli seiniä ei muuten haluta purkaa.

Pyytäkää katselmus taloonne, niin selvitetään teille paras ratkaisu.

Miksi puhallusvilla Eko-Expertiltä?

  • Tehokkaat puhalluskoneet
  • Suuri puhalluskapasiteetti
  • Nykyaikainen ja edistyksellinen kalusto
  • Ammattitaitoiset puhaltajat
  • Pitävät aikataulut
  • Pitkät puhallusmatkat, pysty- ja vaakasuunnassa
  • Kaikki puhallusvillatyypit
  • Myös "avaimet käteen" -ratkaisut
  • Työlle 2 vuoden takuu
  • Kotitalousvähennys hyödynnettävissä

"Eko-Expert on hoitanut asiat hyvin. Toimitus onnistui hienosti, oli ajallaan ja henkilökunta ammattitaitoista. Laskut olivat myös sovittuja. Voin suositella Eko-Expertiä."

Markus MyllymäkiRakennuskartio Oy

"Haluamme kiittää erinomaisesti sujuneesta urakasta ja mahtavasta asenteesta, jolla työt tehtiin. On hienoa nähdä ihmisiä, jotka tekevät työnsä hymyssä suin. Suosittelemme teitä ehdottomasti myös muille."

Hanna ja Pertti Immonen

"Kaikki meni hyvin. Aikataulu piti ja hinta piti kutinsa. Kaverit saa kiinni, kun tarvitsee. Tarjouksen saa melko pian. Jos ollaan päästy kauppoihin, hinta on pitänyt hyvin."

Ari KatajalaKattotutka

"Sen perusteella, mitä mä olin mukana, niin voi sanoa, että hyvin meni Eko-Expertin kanssa Leca-soran ja puhallusvillan kanssa"

Juha NieminenHartela

"Yhteistyö on sujunut mainiosti. Palvelu on ollut hyvää ja ammattimaista. Aikataulut ovat pitäneet ja tuote on ollut sovitun mukaista."

Pasi HamunenRakennuskartio Oy

"Hommat ovat menneet ok.
Ei ole ollut suurempia ongelmia."

Kari KeränenSkanska

"Ollaan oltu tyytyväisiä Eko-Expertin toimintaan. Ei mitään huomautettavaa. Oma-aloitteisesti pojat ovat puhaltaneet aina. Hyvin on mennyt."

Mikko LehikoinenUudenmaan Rakennuspalvelu

"Olen tehnyt Eko-Expertin kanssa töitä pitkään ja hyvin on mennyt.
Kaikki on mennyt erittäin hyvin 5-6 v."

Veijo TurkiaRakennuspartio Oy

"Kaikki meni ihan kuin sovittu. Olen tehnyt useita hankkeita heidän kanssaan. Todennäköisesti tulee myös tähän nykyiseen kohteeseen heiltä villaa."

Juha KarhuUudenmaan Mestari-Rakentajat Oy

"Olen käyttänyt useasti, tilannut villaa.
Aivan loistavasti on yhteistyö pelannut. Hyvin on mennyt."

Mika RautioRealco

"Ihan hyvin meni kaikki.
Hyvin onnistui. Kaikki ok."

Vesa RantanenTurun Teollisuuden Rakentajat Oy

"Meillä on täällä työmaalla 12 erillis-/paritaloa. Kaikkien yläpohjaan tehtiin Eko-Expertin puhallusvillalla eristys. Kaikki meni suunnitelmien mukaan hyvin."

Mika PeltonenHausia Oy

"Hommat ovat menneet hyvin, ei mitään moittimista. Yhdyshenkilö ja Eko-Expert ovat hoitaneet asiansa hyvin."

Matti OrelaJärvenpään Isännöintipalvelu Oy

"Eko-Expert on hoitanut hommansa aina hyvin."

Hannu LaurentoRakennus Oy Wareco