Hae

Puhallusvillan asennus

Katso myynnin yhteystiedot tai Soita myyntiin

Puhallusvillan asennus tehdään puhalluskoneella, joka on yleensä sijoitettu kuorma-autoon. Tällöin kalusto sisältää suunnilleen päivän puhallustyöhön tarvittavan villamäärän, puhalluskoneen ja letkut.

Mukana on 2 henkilöä, joista toinen syöttää auton katetussa lastitilassa olevaan puhalluskoneeseen villaa ja toinen henkilö on puhalluskohteessa ohjaamassa puhallusletkua. Yleensä autossa on mukana letkua noin 50 – 60 metriä, mutta tarpeen vaatiessa letkua voi olla jopa pari sataa metriä. Letkun halkaisija on yleensä 70 – 100 mm urakoitsijasta riippuen.

Puhallusvillan asennus seiniin

Puhallusvillaa seiniin puhallettaessa puukuituvillan joukkoon sumutetaan vettä, jolloin massa ikään kuin rapataan eristettävään toiselta puolelta auki olevaan tilaan. Kivivillaa käytettäessä villa puhalletaan kuivana mahdollisimman tiukkaan painuman estämiseksi. Puhallusvilla lattiaan puhallettuna saattaa vuosien saatossa painua ja on osa syy lattian kylmyyteen. Villa puhalletaan tällöin ylipaksuuteen painumariskin vähentämiseksi.

Erikoiskalustolla ja hyvällä kokemuksella ja ammattitaidolla voi joku urakoitsija puhaltaa seinään tehdyn reiän kautta vanhan lattian painuneiden eristeiden la lattian väliin täytteeksi uutta puhallusvillaa. Näin vältytään lattian purkamiselta kun eristystä halutaan parantaa.

Puhallusvillan asennus vinoon yläpohjaan

Puhallusvillaa kattoon, tai paremmin sanottuna vinoon yläpohjaan puhallettaessa, villa puhalletaan kantavien kattopalkkien väliin jäävään onteloon niin tiukkaan että painumaa ei tapahdu. Puhallettu tiheys on tällöin noin 50 – 100 % suurempi kuin tavalliseen ristikkorakenteiseen yläpohjaan vapaapuhalluksessa.

Puhallusvillan paino tai paremmin sanottuna tiheys vaihtelee raaka-aineesta riippuen. Tiheys vaihtelee reilusta 10 kg/m3 aina jopa 50 kg/m3 saakka. Keveintä on sideaineeton lasivilla (valkovilla), keltainen lasivilla on 20 – 25 kg/m3, puukuitueriste on noin 30 kg/m3 ja kivivilla 23 – 69 kg/m3. Raskainta voi olla kivivilla silloin kun se on tehty uusiotuotteena raskaista villalevyistä.

Puhallusvillan puhaltaminen vaikuttaa tiheyteen, eli opitut työtavat, koneen säädöt ja letkun pituus sekä puhalluskohteen tekniset asiat vaikuttavat tiheyteen.

Tuulenohjaimet yläpohjassa tulee olla asennettu ennen puhallustyötä. Tuulenohjaimet varmistavat että tuuli ei pääse millään tavoin vaikuttamaan puhallusvillaan. Myös reuna-alueen puhallustyö on helpompi tehdä kunnolla kun tuuliohjain muodostaa reuna-alueelle kotelon.

Miksi puhallusvilla Eko-Expertiltä?

  • Tehokkaat puhalluskoneet
  • Suuri puhalluskapasiteetti
  • Nykyaikainen ja edistyksellinen kalusto
  • Ammattitaitoiset puhaltajat
  • Pitävät aikataulut
  • Pitkät puhallusmatkat, pysty- ja vaakasuunnassa
  • Kaikki puhallusvillatyypit
  • Myös "avaimet käteen" -ratkaisut
  • Työlle 2 vuoden takuu
  • Kotitalousvähennys hyödynnettävissä

"Eko-Expert on hoitanut asiat hyvin. Toimitus onnistui hienosti, oli ajallaan ja henkilökunta ammattitaitoista. Laskut olivat myös sovittuja. Voin suositella Eko-Expertiä."

Markus MyllymäkiRakennuskartio Oy

"Haluamme kiittää erinomaisesti sujuneesta urakasta ja mahtavasta asenteesta, jolla työt tehtiin. On hienoa nähdä ihmisiä, jotka tekevät työnsä hymyssä suin. Suosittelemme teitä ehdottomasti myös muille."

Hanna ja Pertti Immonen

"Kaikki meni hyvin. Aikataulu piti ja hinta piti kutinsa. Kaverit saa kiinni, kun tarvitsee. Tarjouksen saa melko pian. Jos ollaan päästy kauppoihin, hinta on pitänyt hyvin."

Ari KatajalaKattotutka

"Sen perusteella, mitä mä olin mukana, niin voi sanoa, että hyvin meni Eko-Expertin kanssa Leca-soran ja puhallusvillan kanssa"

Juha NieminenHartela

"Yhteistyö on sujunut mainiosti. Palvelu on ollut hyvää ja ammattimaista. Aikataulut ovat pitäneet ja tuote on ollut sovitun mukaista."

Pasi HamunenRakennuskartio Oy

"Hommat ovat menneet ok.
Ei ole ollut suurempia ongelmia."

Kari KeränenSkanska

"Ollaan oltu tyytyväisiä Eko-Expertin toimintaan. Ei mitään huomautettavaa. Oma-aloitteisesti pojat ovat puhaltaneet aina. Hyvin on mennyt."

Mikko LehikoinenUudenmaan Rakennuspalvelu

"Olen tehnyt Eko-Expertin kanssa töitä pitkään ja hyvin on mennyt.
Kaikki on mennyt erittäin hyvin 5-6 v."

Veijo TurkiaRakennuspartio Oy

"Kaikki meni ihan kuin sovittu. Olen tehnyt useita hankkeita heidän kanssaan. Todennäköisesti tulee myös tähän nykyiseen kohteeseen heiltä villaa."

Juha KarhuUudenmaan Mestari-Rakentajat Oy

"Olen käyttänyt useasti, tilannut villaa.
Aivan loistavasti on yhteistyö pelannut. Hyvin on mennyt."

Mika RautioRealco

"Ihan hyvin meni kaikki.
Hyvin onnistui. Kaikki ok."

Vesa RantanenTurun Teollisuuden Rakentajat Oy

"Meillä on täällä työmaalla 12 erillis-/paritaloa. Kaikkien yläpohjaan tehtiin Eko-Expertin puhallusvillalla eristys. Kaikki meni suunnitelmien mukaan hyvin."

Mika PeltonenHausia Oy

"Hommat ovat menneet hyvin, ei mitään moittimista. Yhdyshenkilö ja Eko-Expert ovat hoitaneet asiansa hyvin."

Matti OrelaJärvenpään Isännöintipalvelu Oy

"Eko-Expert on hoitanut hommansa aina hyvin."

Hannu LaurentoRakennus Oy Wareco