Hae

Lisäeristäminen puhallusvillalla

Katso myynnin yhteystiedot tai Soita myyntiin

Koska lämmitysenergia on selvästi kallistunut, on lisäeristäminen erityisen kannattava sijoitus. Yläpohjan lisäeristys on usein energiatehokkain toimenpide, jolla lämmityskulut saadaan kuriin. Lämmityskulujen pienenemisen lisäksi lisäeristämällä rakennuksen asuinviihtyvyys paranee, talon jälleenmyyntiarvo nousee ja luonto kiittää.

Usein huoneen lämpötilaa nostetaan heti kun tunnetaan vetoa tai lattia tuntuu kylmältä. Energiankulutus kasvaa kuitenkin merkittävästi, vaikka huoneen lämpötilaa nostettaisiin vain muutamalla asteella. Ylimääräinen lämmittäminen aiheuttaa lämmityskulujen kasvun lisäksi turhia hiilidioksidipäästöjä, joten riittävän lämmöneristyksen avulla pienennät hiilijalanjälkeäsi ja säästät ympäristöä.

Koska lämpö pyrkii ylöspäin, yläpohjan eristys on avainasemassa rakennuksen lämpötaloudessa. Erityisesti vanhoissa taloissa lämmöneristys on usein heikommin toteutettu kuin uudemmissa rakennuksissa. Ennen eristeinä saatettiin käyttää esimerkiksi teollisuuden sivutuotteita, kuten sahanpurua tai kutterinlastua, jotka painuvat ajan saatossa. Myös uudemmissa rakennuksissa lämmöneristys voi olla puutteellista, joten yläpohjan lisäeristämistarve on hyvä tarkistaa ensimmäisenä. Lisäeristäminen hoituu helpoiten puhallusvillalla, joka sopii kaikkiin puhalluseristettäviin yläpohjiin. Vanhojen purueristeiden päälle voidaan puhaltaa uusi eristekerros. Puhallusvillaa voidaan käyttää lisäeristeenä minkä tahansa alla olevan aiemman eristeen päällä. Mikäli eristeet ovat kastuneet esimerkiksi katon vuotamisen takia, ne kannattaa poistaa ennen uuden eristekerroksen asentamista. Riittävän eristeen kokonaisvahvuus yläpohjassa on noin 400–500 mm.

Lattian lisäeristys

Kylmät lattiat johtuvat yleensä puutteellisesta eristyksestä. Ennen lattiat eristettiin puruilla, sammalilla tai muilla irtoeristeillä, jotka ovat lisäksi ajan myötä painuneet. Eristeiden painumisesta johtuen eristeen ja lattian väliin on muodostunut tyhjä tila. Tyhjään tilaan imeytyy kylmää ulkoilmaa, mikä jäähdyttää koko lattian. Lattian lisäeristäminen onnistuu helpoiten ”injektoimalla” puhallusvillaa tyhjään tilaan. Eristys aloitetaan poraamalla pieni reikä lattiaan, josta pujotetaan pieni kaapelikamera lattian ja eristeen väliseen tyhjään tilaan. Kameran avulla saadaan selville eristeiden todellinen tilanne ja täytettävän tilan koko. Porattuun reikään työnnetään seuraavaksi ohut puhallusputki, jolla puhalletaan puhallusvillaa tyhjään tilaan.

Toinen vaihtoehto lattian lisäeristykselle on lattian purkaminen ja eristetilan täyttäminen puhallusvillalla. Lattian purkaminen on kuitenkin aikaa vievä ja huomattavasti työläämpi prosessi kuin eristäminen lattian aukon kautta.

Tuulettuvan alapohjan eli rossipohjan alle voidaan lisätä eristystä, mikäli työskentely tilaa on tarpeeksi. Rossipohjan lisäeristys auttaa, mikäli alkuperäinen eristetila on kokonaan täynnä ja lattian ilma- ja tuulitiiveys on hyvä.

Miksi puhallusvilla Eko-Expertiltä?

  • Tehokkaat puhalluskoneet
  • Suuri puhalluskapasiteetti
  • Nykyaikainen ja edistyksellinen kalusto
  • Ammattitaitoiset puhaltajat
  • Pitävät aikataulut
  • Pitkät puhallusmatkat, pysty- ja vaakasuunnassa
  • Kaikki puhallusvillatyypit
  • Myös "avaimet käteen" -ratkaisut
  • Työlle 2 vuoden takuu
  • Kotitalousvähennys hyödynnettävissä

"Eko-Expert on hoitanut asiat hyvin. Toimitus onnistui hienosti, oli ajallaan ja henkilökunta ammattitaitoista. Laskut olivat myös sovittuja. Voin suositella Eko-Expertiä."

Markus MyllymäkiRakennuskartio Oy

"Haluamme kiittää erinomaisesti sujuneesta urakasta ja mahtavasta asenteesta, jolla työt tehtiin. On hienoa nähdä ihmisiä, jotka tekevät työnsä hymyssä suin. Suosittelemme teitä ehdottomasti myös muille."

Hanna ja Pertti Immonen

"Kaikki meni hyvin. Aikataulu piti ja hinta piti kutinsa. Kaverit saa kiinni, kun tarvitsee. Tarjouksen saa melko pian. Jos ollaan päästy kauppoihin, hinta on pitänyt hyvin."

Ari KatajalaKattotutka

"Sen perusteella, mitä mä olin mukana, niin voi sanoa, että hyvin meni Eko-Expertin kanssa Leca-soran ja puhallusvillan kanssa"

Juha NieminenHartela

"Yhteistyö on sujunut mainiosti. Palvelu on ollut hyvää ja ammattimaista. Aikataulut ovat pitäneet ja tuote on ollut sovitun mukaista."

Pasi HamunenRakennuskartio Oy

"Hommat ovat menneet ok.
Ei ole ollut suurempia ongelmia."

Kari KeränenSkanska

"Ollaan oltu tyytyväisiä Eko-Expertin toimintaan. Ei mitään huomautettavaa. Oma-aloitteisesti pojat ovat puhaltaneet aina. Hyvin on mennyt."

Mikko LehikoinenUudenmaan Rakennuspalvelu

"Olen tehnyt Eko-Expertin kanssa töitä pitkään ja hyvin on mennyt.
Kaikki on mennyt erittäin hyvin 5-6 v."

Veijo TurkiaRakennuspartio Oy

"Kaikki meni ihan kuin sovittu. Olen tehnyt useita hankkeita heidän kanssaan. Todennäköisesti tulee myös tähän nykyiseen kohteeseen heiltä villaa."

Juha KarhuUudenmaan Mestari-Rakentajat Oy

"Olen käyttänyt useasti, tilannut villaa.
Aivan loistavasti on yhteistyö pelannut. Hyvin on mennyt."

Mika RautioRealco

"Ihan hyvin meni kaikki.
Hyvin onnistui. Kaikki ok."

Vesa RantanenTurun Teollisuuden Rakentajat Oy

"Meillä on täällä työmaalla 12 erillis-/paritaloa. Kaikkien yläpohjaan tehtiin Eko-Expertin puhallusvillalla eristys. Kaikki meni suunnitelmien mukaan hyvin."

Mika PeltonenHausia Oy

"Hommat ovat menneet hyvin, ei mitään moittimista. Yhdyshenkilö ja Eko-Expert ovat hoitaneet asiansa hyvin."

Matti OrelaJärvenpään Isännöintipalvelu Oy

"Eko-Expert on hoitanut hommansa aina hyvin."

Hannu LaurentoRakennus Oy Wareco